Ons verhaal

MovieCompany is opgericht door twee vrienden die een gelijke passie delen voor filmmaken, films en tv-series kijken en superhelden uit stripboeken. Andy van Veen & Rik Sinkeldam combineren al hun filmervaringen onder één dak.

THE CREW

Ontmoet ons team

Rik Sinkeldam

Founder & Creative


Andy van Veen

Founder & Creative


Jin Hee

Producer


Noa Summers

Marketing Manager


Xander

VFX


Kala Kok

VFX


Rik Sinkeldam

Sinds 2003 werkt Rik in de filmindustrie. In 2007 schreef, produceerde, filmde en regisseerde hij zijn eerste korte film en verkocht deze op het filmfestival van Cannes. In de jaren die volgden produceerde, regisseerde en verkocht Rik meer korte films op dezelfde manier.

In 2010 produceerde, filmde en regisseerde Rik zijn eerste speelfilm, de thriller Life is an Art. Deze film werd ook verkocht op het filmfestival van Cannes en daarna ontstond er een sneeuwbaleffect bij het produceren van films en documentaires. Een jaar later werd de actiefilm Amsterdam Heavy gecoproduceerd met USA met Michael Madsen in de hoofdrol. Kort na weer een succesvolle verkoop in Cannes produceerde Rik 2 prijswinnende documentaires en was productiemanager bij verschillende Nederlandse films.

Met MovieCompany zet Rik zijn gepassioneerde werk in het maken van films voort. Hij heeft verschillende projecten ontwikkeld, wordt nog steeds ingehuurd als productiemanager of afdelingshoofd. Hij coacht startende filmmakers en leidt stagiaires op of spreekt tijdens congressen.

Andy van Veen

Sinds 2013 werkt Andy in de filmindustrie. Begonnen als acteur in verschillende tv-shows, films en commercials, verschuift Andy’s focus naar het creëren en regisseren.

Sinds 2016 regisseerde Andy diverse commercials en branded content voor merken als MVGM Wonen, CBR en Tikkie. In 2018 begon Andy’s tv-regie bij De Staff van Sinterklaas, nu 3 seizoenen en 1 tv-special, Spangas: De Campus ONLINE en momenteel bezig met de film Strijder met YouTube-ster Petrus.

Met MovieCompany zal Andy zijn creatieve geest combineren met het produceren van meer films en tv-series en jong lokaal talent de kans geven om te starten in de filmwereld.